Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση Ανταλλαγή Νέων, το Κοινοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καλού Χωριού Λάρνακας σε συνεργασία με νέους του Νομού Ιωαννίνων Ελλάδας, υλοποίησαν το πιο πάνω πρόγραμμα με τίτλο «Τρέχουμε για το περιβάλλον» από τις 20 – 27/8/2012.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις στο ΧΥΤΑ Κκόσιης, στο Βιολογικό Σταθμό Λάρνακας, στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Τροόδους, στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Λάρνακας, στο πάρκο παλαιών αντικειμένων στη Ξυλοτύμπου, στο μουσείο θάλασσας στην Αγία Νάπα καθώς και στο παρατηρητήριο Λήδρας στη Λευκωσία. Πραγματοποιήθηκε επίσης διάλεξη από το επίτροπο περιβάλλοντος κύριο Χαράλαμπο Θεοπέμπτου.

Πέραν των περιβαλλοντικών θεμάτων, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Κύπρου με επισκέψεις στο πολιτιστικό κέντρο Δερύνειας, στον Οικισμό Χοιροκοιτίας, στα φυλακισμένα μνήματα, το Τύμβο της Μακεδονίτισσας ως επίσης και τον ανδριάντα του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου στο Καλό Χωριό Λάρνακας

Σημαντική θέση στο πρόγραμμα είχε η επίσκεψη στο Κοινοτικό Συμβούλιο Καλού Χωριού Λάρνακας , όπου μας υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του χωριού κάνοντας αναφορά για τα την κοινότητα και τα έργα ανάπτυξης γενικότερα.

Θερμή υποδοχή τύχαμε και από το Δήμο Λάρνακας, όπου μας παρουσίασε την ιστορία της Λάρνακας και τα προβλεπόμενα έργα ανάπτυξης.

Τέλος η επίσκεψη μας στο κέντρο πληροφόρηση νέων της Λάρνακας ήταν πολύ παραγωγική και σημαντική.